Međunarodni žiri

Zoltán Siflis

Filmski redatelj

Rođen je u Subotici 1952. godine. Snimio je 40 autorskih filmova o sudbini vojvođanskih Mađara i o tabu temama vezanih za njih. Radovi su mu nagrađivani i prikazivani na mnogobrojnim festivalima u Mađarskoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Njemačkoj, Francuskoj… 

Početkom 2011. godine dobio je mađarsko državno priznanje “Béla Balázs” za izuzetne zasluge i postignuća na polju filmske umjetnosti. Član je Mađarske filmske akademije, Saveza mađarskih filmskih redatelja i Udruženja mađarskih redatelja dokumentarnih filmova (MADE).

Uri Borreda

Scenarist, redatelj i producent

Scenarist, redatelj i producent; Borreda producira i režira filmove od 1987. Od tada je režirao i producirao mnoge dokumentarne filmove, poput "Rođen da leti", "Egzodus - istinita priča", "Povijest zemlje Izrael" i "Boks za život "(Izrael 2017). Njegovi su filmovi prikazani na filmskim festivalima širom svijeta gdje su osvojili nekoliko nagrada. "Boks za život" dobitnik je nagrade za najbolji dokumentarni film na Ramsgate Film Festivalu u Velikoj Britaniji 2019., te nagrade za najbolju temu dokumentarnog filma na Overcome Film Festivalu 2019. u SAD-u. Borreda je član Društva izraelskih filmskih redatelja i Izraelske akademije za film i televiziju.

Shawn Rhodes

Filmski autor i producent

Shawn Rhodes je nagrađivani američki filmski autor i televizijski producent zaposlen u filmskoj industriji od 1989. Režirao je i producirao gotovo 500 televizijskih epizoda i bio je nominiran za dvije nagrade Emmy te šest nagrada Billboard Music Video Awards, uključujući jednu pobjedu. Njegov najnoviji film „Ovo je Love“ premijerno je prikazan na filmskom festivalu Raindance 2018. u Londonu gdje je osvojio naslov ‘’Film festivala’’ te je od tada dobio još 16 međunarodnih nagrada. Trenutno piše, režira i producira četiri nova filma radeći za ESPN, FOX i CBS Sports kao tehnički direktor; inženjer zvuka za "Snapped" Oxygen Networks te profesor na fakultetu gdje predaje film i audio inženjering. Surađivao je s Mickom Fleetwoodom, Ozzyjem Osbourneom, Tommyjem Chongom, Stanleyem Jordanom i mnogim drugima. Čast mu je biti dijelom History Film Festivala u Rijeci.

Danilo Šerbedžija

Filmski redatelj

Filmski redatelj, scenarist i glazbenik rođen  je 1971. godine. Diplomirao je filozofiju i grčki jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Da bi od 1999. do 2002. godine pohađao i magistrirao na postdiplomskom studiju na “Ohio University, School of Film, USA” u klasi Rajka Grlića. Režirao do sada tri dugometražna filma, jedan omnibus i nekoliko dokumentarnih te kratkih igranih filmova. Dugometražni filmovi  „Tereza 33“, „72 dana“ i „Oslobođenje Skoplja“ prikazani su i nagrađeni na mnogo domaćih i inozemnih  festivala. Umjetnički je savjetnik u „Zagreb filmu“  te član Upravnog odbora Writers & Directors Worldwide i Hrvatske glazbene unije.

Žiri publike

Nensi Radman

Studentica kulturologije

Dražen Jerčinović

Dipl.ing. projektant

Zlatko Grgić

Dizajner

Tomislav Šeketa

Filmofil

Derick Capaldi

Profesor engleskog jezika

Sonja Tudor

Geograf

Suvada Borić – Šaćiragić

Dr. sc.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram