O nama

HISTORY FILM FESTIVAL za sada je jedini međunarodni festival u svijetu koji se isključivo fokusira na povijesne dokumentarne filmove nastale u okviru nezavisnih produkcija i produkcija TV-kompanija. Istražujući nekoliko godina koncepcije i programske orijentacije brojnih filmskih festivala u svijetu utvrdili smo da specijaliziranog festivala dokumentarnog filma koji objedinjuje dvije velike teme – povijest i film – u svijetu zapravo nema.

History Film Festival nudi filmovima prostor koji otvara široki dijapazon povijesnih tema koje filmski autori interpretiraju na najrazličitije načine. Međunarodni karakter History Film Festivala istovremeno nudi transkulturalni dijalog o pojedinim povijesnim temama o kojima su se oblikovale različite, često puta oprečne nacionalne, socijalne, rasne i političke interpretacije.

Temeljni cilj History Film Festivala je prikazivanje kvalitetnog povijesnog dokumentarnog filma i ostvarivanje programskog opredjeljenja kojim će se aktivno uključiti u realizaciju strateškog cilja Europske unije o očuvanju kulturno-povijesne baštine i identiteta kroz sjećanja i suvremene interpretacije povijesti.
Drugi važni cilj History Film Festivala jest da se on utvrdi kao mjesto razmjene ideja i iskustava redatelja i producenata iz cijeloga svijeta.

Filmove koji udovoljavaju pravilima festivala i prođu selekciju, ocjenjuje međunarodni žiri sastavljen od eminentnih filmskih autora, filmologa, kritičara i povjesničara.

Na History Film Festivalu dodjeljuje se ukupno deset nagrada i to: Grand Prix za najbolji film festivala, najbolji film nezavisne produkcije, najbolji film TV-produkcije te strukovne nagrade za najboljeg redatelja, scenarista, snimatelja, skladatelja, montažera i producenta. Festivalska publika pak putem glasačkih listića nagradu dodjeljuje svojem favoritu.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram