HFF6 - Nagrađeni

Iskre u vremenu

Redatelj Jurij Gruden
Nepoznata važna priča o sanjarima koji su usred ničega izgradili jednu od najtraženijih tvrtki u svijetu. Priča je ispričana s izvrsnim humorom, snažnim pristupom protagonistima i izvrsnom grafičkom animacijom.

Bezimena žena: Priča o Jeanne i Baudelaireu

Redateljica Régina Abadie
Film priča  o Baudelaireu i Jeanne, slavnom pjesniku i crnkinji čije pravo ime nije poznato. Zaslijepljeni rasističkim predrasudama, povjesničari i biografi pjesnika od devetnaestog stoljeća do danas nemilosrdni su u napadima na Jeanne. Ovaj film pokušava rehabilitirati ženu koja je bila nadahnuće nekima od najljepših pjesama na francuskom jeziku

Bosanski brodvej

Redateljica Jasmina Beširević
Šesnaest mladih glumaca odabrano je sudjelovati u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Mnogi od njih sanjaju o karijeri izvan ovih prostora i svi kreću u probe s velikim entuzijazmom i očekivanjima. Međutim, kako se bliži premijera, njihovo raspoloženje se mijenja jer postaju svjesni da ih čeka povratak  u „običan“ život.

Jurij Gruden

za film "Iskre u vremenu"
Ova se priča mogla ispričati na mnogo načina. Kako ju je Jurij Gruden ispričao, pokazuje mnogo o njemu samom: pun ljubavi, humora i svjesnosti o složenosti života...

Mirta Puhlovski i Vedrana Pribačić

za film "Veće od traume"
-

Hardi Qadir i Haider Omar

za film "Spavati u ruševinama"
-

Tomasz Wolski

za film "1970"
-

Salla Luhtala

za film "Odmetnuti reporteri"
Glazba, u svakom trenutku ovog izvanrednog filma, na izrazito diskretan način, čita emocije junaka filma i pomaže ulaženju gledatelja u priču.

Sophie Faudel

za film "Man Ray i Picasso na francuskoj rivijeri"
Vještina producenata da pred kameru stave stvarne aktere ove izvanredne priče i snime razgovore s njima u autentičnim lokacijama čine ovaj film rijetko uspješnim povijesnim dokumentarcem.

Cirijakova zakletva

redatelj Olivier Bourgeois
Kao žiri publike, odlučili smo da je film "Cirijakova zakletva" najbolji dokumentarni film, zbog svoje snažne poruke u kojoj su “rat i ratna zbivanja samo kulise o jednoj toploj ljudskoj priči”

Cirijakova zakletva

redatelj Olivier Bourgeois

10 dana u svibnju

redatelj HyoungSuk Kim
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram