HFF4 - Nagrade

SLUČAJ MAKAVEJEV ILI PROCES U KINO DVORANI

Redatelja Gorana Radovanovića
Otvorena i neobična priča u kombinaciji s izvornom umjetničkom vizijom i kreativnom režijom Gorana Radovanovića učinila je SLUČAJ MAKAVEJEV jednim od favorita svih članova žirija. Film je koristio kreativnu slobodu i u produkciji i u snimanju što je rezultiralo vizualnim i zabavnim iskustvom. Zajedno s izvrsnom režijom i montažom, SLUČAJ MAKAVEJEV je ispunio sve sudačke kriterije za dodjelu glavne nagrade History Film Festivala.
POGLEDAJTE TRAILER

SKRIVENE STRANICE

Redateljice Sabrine Varani
Redateljica Sabrina Varani vodi nas na put spisateljice Francesce Melandri u mračnu prošlost svog oca i mračno razdoblje talijanske prošlosti.
S velikim senzibilitetom, Varani gledateljima pruža uvid u spisateljičinu bilježnicu koja na ekranu otkriva užasnu stvarnost. Izvrsna uporaba arhivske građe u kombinaciji sa suvremenim načinom snimanja stvara nevjerojatnu sliku poricanja prošlosti pred tužnom stvarnošću. To je, zajedno sa spektakularnom i jedinstvenom fotografijom, dovelo suce do jednoglasne odluke o dodjeli nagrade ovome filmu.
POGLEDAJTE TRAILER

UNUK

Redatelja Aleksandra Reljića
Hrabri i svježi pristup filma UNUK predstavio je vrlo rijetko viđenu perspektivu dugoročnih posljedica i multigeneracijskih utjecaja koji su posljedica Drugog svjetskog rata. Iznutra i izvana Auschwitza, film predstavlja malo vjerojatan odnos ispunjen porukom iscjeljenja i otkrića. Solidna produkcija, montaža i režija ironično filmu daju neočekivanu toplinu.
POGLEDAJTE TRAILER

SINIŠA DRAGIN

za film "Šuma"
Siniša Dragin radi nevjerojatan posao režirajući tako složen i detaljan dio povijesti, jer njegov film pravi puni krug pokazujući kako udaljeni događaji iz prošlosti mogu imati vrlo ozbiljne i smrtonosne buduće posljedice. ŠUMA je nagrađena kako za istraživanje, tako i za jasnu viziju filma koja Draginovom režijom otvara oči jednog zahtjevnog doba.
POGLEDAJTE TRAILER

SABRINA VARANI

za film "Skrivene stranice"
Snimateljica svojim velikim talentom pretvara riječi iz spisateljičine bilježnice u nevjerojatnu vizualnu stvarnost i jedinstveno kinematografsko iskustvo. Ova vrsta snimateljskog umijeća i izvanredna briga za najsitnije detalje, dovela je do jednoglasne odluke žirija da nagradu dodijele ovoj nadarenoj snimateljici.
POGLEDAJTE TRAILER

SINIŠA DRAGIN

za film "Šuma"
Složenost istraživanja u filmu "ŠUMA" i sposobnost da se priča ispriča na jasan i razumljiv način nalik je sastavljanju slagalice. Pisanje scenarija koji kombinira događaje što se zbivaju tijekom mnogih desetljeća još je teže, a pogotovo kada film na kraju pokaže izravni rezultat ranijih povijesnih radnji. Ovaj je scenarij izvrstan primjer kako se izuzetno kompleksna tema može prikazati na razumljiv način.
POGLEDAJTE TRAILER

FABIENNE ALVAREZ GIRO, ISABELLE SZUMNY

za film "Paris 1900 – grad svjetlosti"
Pariz 1900. bio je vizualna poslastica ovogodišnjeg History Film Festivala, a u kombinaciji s originalnom glazbom postao je zapanjujući film što plijeni. Majstorski montiran, bez napora je i istovremeno zabavno prikazao kakav je bio pariški život te 1900-te godine.
POGLEDAJTE TRAILER

SÁNDOR MESTER

za film "Tamás Barta - požuri, mama te čeka kući"
Film TAMAS BARTA odradio je izuzetan posao kombinirajući Bartinu glazbu i njegovu životnu priču. Glazba je određivala montažni ritam i pomagala ispričati vrlo emotivnu priču. Glazba je na mnogo načina također bila temelj prikazivanja specifičnog života toga doba i povijesti, koji je na mnogo načina danas nezamisliv, ali gledatelju još uvijek pruža emotivnu vezu s tim razdobljem.
POGLEDAJTE TRAILER

JESENKA JASNIGER, PREDRAG JAKOVLJEVIĆ

za film "Slučaj Makavejev ili Sudski proces u kino dvorani"
Koncept filma “SLUČAJ MAKAVEJEV” koji tajne audio vrpce pretvara u film, podvig je sam za sebe. Iznimno je važno istaknuti povezanost svih elemenata produkcije sa svježom umjetničkom kreativnošću. Film “Slučaj Makavejev” upravo to čini, a što rezultira izvrsno produciranim, uglađenim i zabavnim povijesnim filmom.
POGLEDAJTE TRAILER

ARGENTINA 500

redatelja Alexandre Valentija
ARGENTINA 500 šokantna je priča o ukradenim bebama, ispripovijedana uz pomoć dobro osmišljene režije, kamere, scenarija i istraživanja te vrlo dobro montirana. Žiri smatra da je ovom filmu potrebno dodijeliti posebno priznanje kako bi se istaknule njegove kvalitete.

NAŠ DOM

redatelja Sam Soleymanija
Žiri je bio složan u odluci da je film NAŠ DOM nevjerojatna priča o očaju i poniženosti čovjeka te film koji gledatelja naprosto proganja sjajnom kamerom, montažom i zvukom.

SLUČAJ JOHANNE LANGEFELD

redatelja Władysława Jurkówa i Gerburg Rohde-Dahla
POGLEDAJTE TRAILER
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram