Hrvatski kulturni dom na Sušaku

Hrvatski kulturni dom na Sušaku javna je ustanova u kulturi u kojoj se tijekom cijele godine održavaju brojni kulturni, edukativni i zabavni programi u plesnim, dramskim, glazbenim, filmskim, multimedijalnim i likovnim djelatnostima.

Velika dvorana na prvom katu namijenjena je prvenstveno održavanju kulturnih programa, kazališnih produkcija, koncerata, plesnih nastupa, ali i programima poput Festivala znanosti, i drugim obrazovnim, humanitarnim ili kongresnim sadržajima.
U HKD-u održavaju se brojne manifestacije kao što su Međunarodni festival malih scena (u svibnju), History Film Festival (u rujnu), Međunarodna revija lutkarstva (u studenome) i mnoge druge.

U zgradi je sjedište nekoliko kulturnih udruga, a u baletnim dvoranama na VI. I VII. katu u popodnevnim satima održavaju se edukativne radionice u plesnim, glazbenim i dramskim djelatnostima u organizaciji udruga.

Pristup atriju HKD-a omogućen je osobama s invaliditetom, a za pristup velikoj dvorani na prvom katu postoji lift za osobe s invaliditetom.

Galerija Kortil

Galerija Kortil djeluje kao izložbeni prostor Grada Rijeke od 1997. godine, a od 2019. godine dio je novoosnovane javne ustanove u kulturi Hrvatski kulturni dom na Sušaku.

Kroz svoju misiju Kortil se definirao kao “galerija koja osjeća i prepoznaje suvremenu umjetnost kao sredstvo dinamične i otvorene komunikacije između umjetničkog rada, umjetnika, riječke publike i suvremenog okruženja, a razvija se kao forum koji gradi i produbljuje te odnose”.

Na tragu dosadašnjih aktivnosti i iskustava, galerija Kortil nastavlja izlagati umjetnost 20. i 21. stoljeća jer svoju svrhu prepoznaje u predstavljanju suvremene produkcije u području vizualnih umjetnosti kroz samostalne, grupne ili tematski osmišljene izložbene programe, pri čemu se ne ograničava na određene stilove i estetike. Izložbeni program otvoren je za suvremene domaće i strane umjetnike, primijenjenu umjetnost, za izlaganje autorskih osobnosti koje su obilježile umjetnost 20. stoljeća, no istovremeno i za mlade autore koji tek stupaju na likovnu scenu.

Gdje se nalazi?

Adresa: Strossmayerova 1, 51000 Rijeka

Kako doći?

Autobusom

Do HKD-a iz smjera istoka grada voze linije 1, 1A, 2, 2A, 3, 6, 7, 7A, 8A, 101 i 102, a autobusna stanica Sušački neboder nalazi se 20 m od ulaza u zgradu. Linije iz smjera zapada koje imaju stanice najbliže HKD-u su 1, 2, 3, 4, 7, 7A, 8 i 102 – stanice Fiumara i Titov trg, oko 400 m od HKD-a.

Parkiranje

U Strossmayerovoj ulici moguće je parkirati na označenim mjestima uz rub kolnika (4 kn/sat – m-Parking 708511), dostupno je 17 mjesta i 2 mjesta za osobe s invaliditetom.

Najbliža parkirališta na otvorenom su Brajdica (4,00 kn/sat – m-Parking 708513) s kapacitetom 143 parkirna mjesta i 4 mjesta za osobe s invaliditetom, Delta (6,00 kn/sat), s kapacitetom od 496 parkirnih mjesta, od čega 15 je parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom te Školjić (6,00 kn/sat) koje nudi 164 parkirna mjesta, a 7 se parkirinih mjesta za osobe s invaliditetom nalaze u ulici Školjić te u Ulici žrtava fašizma.

Najbliže zatvoreno parkiralište je garaža Stari grad (10,00 kn 7-18 sati / 4,00 kn 18-7 sati) na Trgu Ivana Klobučarića, s ukupno 350 parkirnih mjesta, od čega 6 mjesta za osobe s invaliditetom.

ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram