Unutar vojne diktature

Subota, 12.09.2020. u 18:30
Redatelj: Karen Stokkendal Poulsen
Producent: Vibeke Vogel, Valerie Montarin
Zemlja proizvodnje: Danska, 2019.
Trajanje: 97'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Ovaj film vraća publiku u vrijeme kad je vojska napravila master plan takozvane disciplinirane demokracije u Mianmaru i napisala scenarij za ulogu za svoga neprijatelja broj 1: Aung San Suu Kyi. Na dramatičan način, film gradi lik i priču kako bi nam pružio pogled na krizu koja nam je poznata iz vijesti, no iz radikalno izmijenjene perspektive. Priča se temelji na jedinstvenom pristupu ključnim igračima ove kompleksne stvarnosti, uključujući Aung San Suu Kyi i bivšeg predsjednika Theina Seina. To je priča o tome kako se odvijaju borbe za vlast i kako politički neprijatelji jedni drugima mogu postati bliži od onih za koje tvrde da se bore: naroda. Publika sve dublje i dublje uranja u složeni svijet moći vođen osebujnim likovima, pa čak i astrologijom.

Biografija redatelja

KAREN STOKKENDAL POULSEN snima filmove o politici i diplomaciji iza kulisa. Zbog njezina iskustva u međunarodnim odnosima i filmskog rada, njezin je zadatak pričati komplicirane priče o politici koje su rijetko predstavljene u filmskom i medijskom krajoliku. Posebno je zainteresirana za gledište ljudi zaduženih za donošenje teških odluka i s velikim odgovornostima. Karen vjeruje da njezini filmovi o povijesti u nastajanju također imaju i demokratsku svrhu.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram