Thatcherica nije mrtva

Četvrtak, 14. rujna u 19:00
Redatelj: Guillaume Podrovnik
Zemlja proizvodnje: Francuska, 2022.
Trajanje: 90'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Godine premijerskog mandata Margaret Thatcher su prekretnica, početak sustava u kojemu živimo. Međutim, nitko se ne slaže oko toga što je tačerizam, i to s dobrim razlogom. Prva implementacija neoliberalnih ideja u zapadnom svijetu, kao i tri vlade Margaret Thatcher, od 1979. do 1990. niz su eksperimenata koji se bave kratkotrajnim problemima, s rezultatima jednako nasilnim koliko i neočekivanima, kako za samu Margaret Thatcher, tako i za rane Thatcherovce i obraćenike, da ne spominjemo ljude koji su patili i još uvijek trpe posljedice.

Biografija redatelja

Guillaume Podrovnik radio je kao strip crtač, scenarist stripova, radijski voditelj te producent i redatelj dokumentarnih filmova. Podrovnik je napisao scenarij I producirao film Kanji Ishiwara, čovjek koji je pokrenuo rat, režirao Pif, l'envers du gadget (2015), Lucky Luke, la fabrique du western européen (2016), René Goscinny, notre oncle d'Armorique (2017), On verra demain: excursion en Procrasti-Nation (2019) i, nedavno, Thatcherica nije mrtva. (2022).
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram