Spavati u ruševinama

Četvrtak, 15.09.2022. u 17:00
Art kino Croatia
Redatelj: Hardi Qarim, Horen Ghareeb
Producent: Horen Ghareeb
Zemlja proizvodnje: Irak, 2019.
Trajanje: 68'

KRATAK SADRŽAJ

Film počinje s 14-godišnjim Abdullom i njegovim konjem Zuzuom uz koje otkrivamo Mosul. Ruševine, gužva, nesretna lica, invaliditet i napušteni konji. Priča je to o običnim ljudima iz Mosula koji su bili tamo kad je ISIL zauzeo grad i koji su izgubili dio svojih života i svoje voljene; bili su tamo kada je započeo oslobodilački rat i izgubili su još dio svojih života i još svojih voljenih. Rat ih je dotakao svojim nemilosrdnim prstima.

Sada je Mosul oslobođen, ali njegovi građani još uvijek provode dane među leševima i noći u ruševinama. Kao da je poratno razdoblje samo još jedno poglavlje u njihovoj knjizi stradanja.

Biografija redatelja

Redatelj i urednik Rođen u Kurdistanu-Iraku 1982. Počeo raditi u TV industriji prije 20 godina, radio je kao video montažer, snimatelj i redatelj. Redatelj više od 25 dokumentarnih filmova. Montaža više od 150 dokumentarnih filmova u proteklih 20 godina. Dobitnik više domaćih i međunarodnih nagrada.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram