Sastavljen život

Petak, 15. rujna u 17:30
Redatelj: Elodie Degavre
Zemlja proizvodnje: Belgija, 2022.
Trajanje: 70'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Pedeset godina nakon ostvarenja svojih utopija, tri stara arhitekta vode redateljicu sa sobom u otkrivanje neobičnog stambenog prostora. Ovaj film je radosno putovanje kroz vrijeme iz kojega proizlazi ključno pitanje: a mi, kako ćemo živjeti sutra?

Biografija redatelja

Elodie Degavre je arhitektica, učiteljica, fotografkinja, autorica i redateljica koja živi u Bruxellesu. Strastvena prema svojoj profesiji arhitektice, koju ne libi koristiti u raznim oblicima, predaje arhitektonski dizajn na Sveučilištu UCLouvain gdje je i istraživač. Radila je kao arhitektica na javnim mjestima za nekoliko ureda u Bruxellesu. Sve više i više zainteresirana za priču o arhitekturi, redovito piše za časopis A+ Architecture u Belgiji. U želji da redefinira svoje bavljenje arhitekturom usmjeravajući ga prema nestručnoj javnosti, sada proširuje svoje aktivnosti na filmsko pisanje. Sa "Sastavljenim životom" napravila je još jedan korak snimajući dokumentarni film. Tako se ponovno povezuje sa svojom intuitivnom ljubavlju prema pisanju i slikama, koju je njegovala marljivim bavljenjem fotografijom od djetinjstva i sudjelovanjem u radionicama pisanja fikcije.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram