Pridruži se ili umri

Petak, 15. rujna u 20:30
Redatelj: Rebecca Davis
Zemlja proizvodnje: SAD, 2022.
Trajanje: 105'
Europska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Pridruži se ili umri govori o tome zašto bismo se trebali pridružiti klubu - i zašto sudbina Amerike može ovisiti o tome. U ovom dugometražnom dokumentarcu pratimo polustoljetnu priču o razotkrivanju američkog društva kroz putovanje legendarnog sociologa Roberta Putnama, čije bi revolucionarno istraživanje "Kuglati sam" o američkom desetljećima dugom opadanju povezanosti zajednice moglo sadržavati odgovore na sadašnju krizu naše demokracije. Uz utjecajne obožavatelje i znanstvenike - od Hillary Clinton, Petea Buttigiega i kirurga Viveka Murthyja do Eddieja Glaudea Jr., Raja Chettyja i Priye Parker - kao i inspirativnih grupa koje grade zajednicu u četvrtima diljem zemlje, pridružite se Bobu dok istražuje tri ključna građanska pitanja: Što čini demokraciju funkcionirajućom? Zašto je američka demokracija u krizi? I, najvažnije... Što možemo učiniti u vezi s tim?

Biografija redatelja

Rebecca Davis je redateljica i producentica iz New Yorka. Bila je viša producentica za NBC News gotovo jedno desetljeće, gdje je njezin rad bio usmjeren na društvene pokrete, ekološku i ekonomsku pravdu te inovatore u zajednici. Producirala je za HBO, VICE i A&E — i bila je nadzorna producentica za drugu sezonu Voxove hit Netflixove emisije ‘’Explained.’’ ‘’Pridruži se ili umri’’ njezin je prvi dugometražni film.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram