Novo kino Buje

Srijeda, 14.09.2022. u 21:20
Art kino Croatia
Redatelj: Alessio Bozzer
Producent: Katarina Prpic, Alessio Bozzer, Danijel Pek
Zemlja proizvodnje: Hrvatska, 2021.
Trajanje: 60'

KRATAK SADRŽAJ

Priča o malenoj zajednici u jednom istarskom gradiću, čiji članovi vrijeme provode u kinu, gdje svi govore istim jezikom – jezikom emocija i međusobnog razumijevanja. Nakon Drugog svjetskog rata, talijanska zajednica skrasila se u Bujama, gdje je Leonardo Acuavita izgradio kino koje je postalo središtem lokalnog društvenog života.

Biografija redatelja

Rođen u Trstu 1975., diplomirao je industrijski dizajn na Politehnici u Milanu. Godine 2004. suosnivač je udruge Terredarte za koju kustosi i organizira izložbe i događanja, uključujući retrospektivnu izložbu Ettorea Sottsassa u Salone degli Incanti u Trstu 2007. Od 2006. producent je i direktor za Videoest iz Trsta. Njegov prvi dugometražni dokumentarni film Zašto film o Michele De Lucchiju bio je film otvaranja Arquiteturas Film Festivala u Lisabonu 2013. Godine 2013. objavio je dokumentarce "100 godina kasnije", a 2014. Rat u planinama. Godine 2016. bio je producent i redatelj dugometražnog dokumentarca Trieste, Yugoslavia koji je premijerno prikazan na Trieste F.F. i predstavljen u svim balkanskim zemljama.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram