Monolog o Puli

Srijeda, 14.09.2022. u 21:00
Art kino Croatia
Redatelj: Elvis Lenić
Producent: Marko Zdravković-Kunac
Zemlja proizvodnje: Hrvatska, 2021.
Trajanje: 8'

KRATAK SADRŽAJ

"Monolog o Puli" inspiriran je kultnim filmom ‘’Monolog o Splitu’’ redatelja Ivana Martinca. Film traje isto kao "Monolog o Splitu", točno 7 minuta i 21 sekundu, koristi se ista glazba – Ravelov Bolero te isti omjer i duljina pojedinih sekvenci, a montiran je u cijelosti od filmskog materijala iz arhiva Kino kluba Jelen. Slično ‘’Monologu o Splitu’’ i ovdje se propituje odnos života i smrti, vječnog i prolaznog, ali se dotiču sociološki, politički, metafilmski i drugi elementi u kontekstu novije pulske povijesti.

Biografija redatelja

Elvis Lenić rođen je u Puli 1971. godine. Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Radio je u brodogradilištu Uljanik, a sada predaje na Srednjoj strojarskoj školi u Puli. Radi kao filmski kritičar u dnevnom listu Glas Istre i povremeno u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Radovi su mu objavljivani u dvotjedniku Vijenac i filmskom časopisu Hollywood. Lenić je bio član žirija 57. međunarodnog filmskog festivala u Puli. Član je strojarskog umjetničkog kolektiva Šikuti. Njegovu filmografiju čine “Tikve/Cuki” (2001.), “Svinjokolja/Prašćina” (2002.), “Štala/Teza” (2004.), “Lov/Lov” (2007.) i “Prolog” “ (2014.).
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram