Friuli mladog Pasolinija

Srijeda, 13. rujna u 17:00
Redatelj: Roberta Cortella
Zemlja proizvodnje: Italija, 2022.
Trajanje: 45'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Dokumentarac pripovijeda o razdoblju koje je mladi Pier Paolo Pasolini proveo u Casarsi, rodnom mjestu svoje majke Susanne. Te su godine, kako je sam rekao, bile najuzvišeniji trenutak njegova života. Bile su to godine kulturnog i pjesničkog formiranja briljantnog dječaka, željnog knjige i kulture. Pjesnik Pasolini plod je talijanske pokrajine Furlanije i tamošnjeg izvornog jezika koji postaje inspiracija za prvu pjesničku zbirku mladog Piera Paola Pasolinija.

Biografija redatelja

Roberta Cortella već 20 godina snima dokumentarne filmove i dokumentarnie serija za razne produkcijske kuće. Usavršila je svoje vještine kao filmski savjetnik pružajući ključnu podršku autorima i filmašima u Italiji i inozemstvu. U posljednjem desetljeću piše scenarije za dokumentarce i dokumentarne serije koje je i režirala. Većina njezinih radova emitirana je na talijanskim i međunarodnim kanalima (Television de Castilla, Television de Canarias, Rai, National Geographic International, Yle, Arte). Roberta Cortella iskazuje svoj interes za teme vođene likovima s jakim ljudskim sadržajem i društvenim pitanjima s inovativnim gledištima. To ju je navelo da napiše i režira dokumentarni film “Hod po pravom putu” (Rai Tre) i dokumentarnu seriju ‘’Boez Andiamo Via’’ (Rai Fiction-Stemal Entertainment), u suradnji s Ministarstvom pravosuđa.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram