Djevojčica s napalmom: Povijest jedne fotografije

Četvrtak, 14. rujna u 17:50
Redatelj: Patrick Cabouat
Zemlja proizvodnje: Francuska, 2022.
Trajanje: 52'
Svjetska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Trang Bang, Južni Vijetnam, 8. lipnja 1972. Zračne snage greškom bacaju napalm bombe na hram u kojemu se skrivaju civili. U grupi novinara koji su svjedočili tragediji, mladi fotograf Nick Ut toga je dana snimio fotografiju svojega života. U njegovu objektivu gola djevojčica pokušava pobjeći plamenu koji je guta. Ova fotografija, koja utjelovljuje pakao Vijetnamskog rata, obišla je svijet. Fotografija i dalje svakoga dana posljednjih 50 godina progoni život Kim Phuc koja je ostala poznata kao djevojčica s napalmom.

Biografija redatelja

Patrick Cabouat rođen je 1. siječnja 1950. u Nîmesu u Francuskoj. On je pisac, scenarist i redatelj dokumentarnih i igranih filmova. Sin oca diplomata, živio je u Čehoslovačkoj, Belgiji, Libiji i Sjedinjenim Državama. Sa 16 godina snimio je svoj prvi kratki film, Parabole, koji je osvojio nagradu na Filmskom festivalu u San Sebastianu. Poznat je po filmovima kao što su "Les loulous" (1976), "Secrets des morts" (2000) i "1945, Francuska année zéro" (2005.).
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram