Demokracija svima!

Utorak, 12. rujna u 17:15
Redatelj: David C. Schendel
Zemlja proizvodnje: SAD, 2021.
Trajanje: 63'
Europska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Film Demokracija svima! istražuje motivaciju bogatih pojedinaca koji su financirali kampanje mržnje, kao i odvažnih žena koje su predvodile pomno osmišljen odgovor. Potaknuti pismom Mollie Sumide napisanom dok je bila zatvorena u logoru, ne osvrčući se na prijetnje nasiljem, stanovnici su se udružili kako bi potaknuli svoju zajednicu da potpiše peticiju Toni Jackson kojom se zalaže za Demokratski način života za sve. Podnošenjem peticije i kasnijim objavljivanjem u The Monterey Heraldu učinkovito su zaustavljene težnje nekoliko dobro financiranih kampanja straha protiv kalifornijskih japansko-američkih građana.

Biografija redatelja

David C. Schendel rođen je u Springfieldu u Massachusettsu, a odrastao je u Minnesoti. Njegov otac Alfred Schendel, uspješan dizajner/slikar/fotograf uveo je sina u umjetnost prije nego što je prohodao. David je započeo svoju karijeru sa 12 godina svojim prvim filmom "Don't Show Mom This One!" Diplomirao je na Dramskoj školi Sveučilišta u Washingtonu, a počeo je s kazališnom režijom prije nego što je svoj talent posvetio snimanju filmova. "The Can", Davidov prvi dugometražni film, premijerno je prikazan u poznatom Coolidge Corner Theatreu u Bostonu i postao je underground filmska senzacija. Njegov nagrađivani dokumentarac o klasičnim automobilima na Kubi, "Yank Tanks" prikazan je na filmskim festivalima diljem svijeta, prikazivan na PBS-u i bio je uvodni film na prestižnom NY MoMA Documentary Fortnite. Nedavno je Davidov film "The Comedy Club" osvojio nagradu žirija za najbolji dokumentarac u Cinema at the Edge u Los Angelesu. Trenutačno završava novi igrani film "Painting at the Edge".
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram