Avenâl

Srijeda, 13. rujna u 17:45
Redatelj: Anna Sandrini
Zemlja proizvodnje: Italija, 2022.
Trajanje: 60'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Cave del Predil pogranično je područje. Skriveno u šumama talijanskih Alpi, ono je sada samo obris onoga što je nekada bilo, mjesto napretka i avangarde. Čini se da je rudnik jedina nepomična točka u ovoj maloj dolini, gdje su se križala carstva, nacije, narodi i etničke skupine. Danas, napušten od politike, Cave ne želi zaboraviti i još uvijek sanja o mogućoj budućnosti.

Biografija redatelja

Odrasla sam u prekrasnoj prirodi talijanskih istočnih Alpa na multikulturalnoj granici s Austrijom i Slovenijom. Godine 2009. diplomirala sam filozofiju s pohvalom na Sveučilištu u Padovi. Tijekom tih godina u meni je procvjetao interes za fotografiju i audiovizualni jezik pa sam dobila svoju prvu kameru i preselila se u Barcelonu pridruživši se Nezavisnom sveučilištu kako bih studirala kreativni dokumentarni film i filmsku montažu. Tijekom 2012. počela sam raditi kao videograf, video montažer i fotograf za projekte Neovisnog dokumentarnog filma kao i video kreacije u Italiji, živeći u Rimu i Bologni. Doista, uvijek u potrazi za putovanjima i novim znanjima. Zatim sam se 2016. odlučila vratiti u Barcelonu gdje sam studirala Video Mapping i radila u Sinestesiji, umjetničkoj galeriji i koncertnoj dvorani. Na ovom prekrasnom mjestu surađivala sam s kazališnim trupama i glazbenicima stvarajući video i fotografije. Moja snažna ljubav i strast prema prirodi i netaknutom okolišu, koja potječe iz mojih korijena, odvela me ponovno u talijanske istočne Alpe, u potrazi za lokalnim projektima i ponovnom otkrivanju života izvan velikih gradova.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Izvršna direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Dizajner ROBERT KRANČIĆ
Fotografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram