Vratite mi moju zemlju

Srijeda, 15.09.2021. u 22:35
Art kino Croatia
Redatelj: Marcel Mettelsiefen, Mayte Carrasco & Lucio Mollica
Producent: Gunnar Dedio
Zemlja proizvodnje: Njemačka, 2020.
Trajanje: 88'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Film VRATITE MI MOJU ZEMLJU vodi nas kroz posljednja desetljeća afganistanske povijesti, kako bismo razumjeli put nacije od zlatne ere do pakla rata. Da bi ispričao ovu priču, film se oslanja na jedinstven odabir arhivskih snimaka i intimna svjedočenja šest ženskih protagonistica različitih generacija i porijekla, čije sudbine odražavaju bijedu i nade mnogih Afganistanaca.

Biografija redatelja

MARCEL METTELSIEFEN je za Oscara nominirani i nagrađivani njemački redatelj dokumentarnih filmova. U Afganistan je putovao prvi put 2001. godine kao ratni fotograf i od tada kontinuirano radi u toj zemlji. Njegova filmografija uključuje naslove kao što su: "Agonija u Alepu" (nagrada Emmy 2014.) "Djeca na frontu" (nagrada Emmy 2014.; nagrada Grierson 2014.; nagrada Peabody 2014.; BAFTA 2014.), "Bijeg" (nagrada Rory Peck 2016.) i "Watani: Moja domovina", koji je nominiran za Oscara 2017. godine.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram