Vittorio Vidali – Ja nisam tko sam bio

Utorak, 08.09.2020. u 21:30
Redatelj: Giampaolo Penco
Producent: Videoest
Zemlja proizvodnje: Italija, 2019.
Trajanje: 106'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Život Vittorija Vidalija je iskustvo koje podsjeća na gledanje Kurosawinog filma Rashomon. Kao i u ovom filmu o svakom događaju postoji više istina i različitih pripovijesti. Rođen u Trstu 1900. godine, nalazimo ga u Sjedinjenim Državama kada organizira demonstracije za oslobođenje anarhista Sacca i Vanzettija, tijekom Španjolskog rata, kada postaje zapovjednik Carlos, u Meksiku gdje se bori protiv trockizma i započinje vezu s Tinom Modotti, u Trstu gdje se protivi Titovom komunizmu, u Rimu kada postaje senator Republike Italije. Naposljetku, vraća se u Trst gdje piše svoje memoare i voli se susretati s Claudiom Magrisom.

Biografija redatelja

GIAMPAOLO PENCO karijeru započinje 1983. kao TV redatelj, od 1990. jedan je od članova i umjetnički direktor Videoesta iz Trsta. Razvio je, režirao i producirao veliki broj umjetničkih, povijesnih, prirodoslovnih filmova te reklamnih i industrijskih filmova.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram