Nestali

Utorak, 13.09.2022. u 18:00
Art kino Croatia
Redatelj: Jary Nemo
Producent:
Zemlja proizvodnje: Australija, 2019.
Trajanje: 12'

KRATAK SADRŽAJ

Kad je Prvi svjetski rat suočio Australce s masovnom pogibijom, Ured za informacije Crvenog križa pomagao je obiteljima u procesu žalovanja za nestalima.

Neviđeni broj žrtava Prvog svjetskog rata izazvao je teret tuge. Posebno je uznemirujući bio ogroman broj mrtvih koji su bili “nestali” - njihova tijela nikada nisu pronađena. Ovaj kratki dokumentarac istražuje dva neopjevana humanitarna odgovora na krizu nestalih u Prvom svjetskom ratu – Ured za istragu ranjenih i nestalih Australskog Crvenog križa i poslijeratni rad Australskog odreda za grobove i Službe za grobove. Govori o izvanrednoj skupini muškaraca i žena, običnih ljudi u izvanrednim okolnostima, koji su radili kako bi pružili utjehu i povezanost ožalošćenim obiteljima u dalekoj Australiji.

Biografija redatelja

Jary Nemo je redatelj, producent i suosnivač Wind & Sky Productions. Četiri desetljeća radi u medijskoj industriji. Živi u Australiji, a radio je u više područja tijekom svoje eklektične karijere. Njegov nagrađivani rad prikazivan je u inozemstvu u kinima, na televiziji, u institucijama, muzejima, galerijama te na lokalnim i međunarodnim filmskim festivalima.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram