Srednja Azija: Poziv ISIS-a

Četvrtak, 16.09.2021. u 22:30
Art kino Croatia
Redatelj: Gulya Mirzoeva
Producent: Serge Gordey
Zemlja proizvodnje: Francuska, 2020.
Trajanje: 54'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Ovo je priča o izdaji. U svibnju 2015. godine pukovnik Khalimov, šef tadžikistanskih specijalnih snaga, pridružio se ISIS-u. Dramatični prebjeg ilustrira preokrete na djelu u Srednjoj Aziji. Nakon poraza Islamske države u Siriji i Iraku, svjedočimo li stvaranju nove ratne fronte naoružanog džihadizma u ovoj regiji?

Biografija redatelja

GULYA MIRZOEVA je rođena i odrasla u Dušanbeu u Tadžikistanu. Studirala je književnost i film u Moskvi. Pisala je književne kirtike te režirala svoje prve filmove za Studios Tajikfilms i Rusku televiziju. Godine 1992. nastanila se u Francuskoj gdje je, istovremeno s pisanjem i podučavanjem, režirala nekoliko dokumentarnih filmova za Francuske televizije i ARTE. Svojim filmovima, "Mihail Gorbačov, povjerljivo", "Afganistan 1979.: rat koji je promijenio svijet", ili "Znanstvenik, varalica i Staljin: Kako nahraniti narod", Gulya Mirzoeva istražuje povijest SSSR-a.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram