Oleg

Petak, 17.09.2021. u 19:15
Art kino Croatia
Redatelj: Nadia Tass
Producent: Joan Borsten, Nadia Tass, Anya Ovdienko & Sergei Vidov
Zemlja proizvodnje: SAD , 2021.
Trajanje: 97'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Ljudi u demokratskim društvima svoju slobodu uzimaju zdravo za gotovo. Život Olega Vidova bio je drugačiji: punoljetan je postao u komunističkoj Rusiji. Iako slavljen kao jedna od najvećih filmskih zvijezda Sovjetskog Saveza, nikakva slava nije ga mogla spasiti od sustava koji je pokušao kontrolirati njegov život. I tako je započela Olegova očajnička borba za slobodu - putovanje koje će kulminirati njegovim pokušajem da  pobjegne preko granice, a da ne bude ustrijeljen. 

Biografija redatelja

NADIA TASS jedna od najcjenjenijih australskih redateljica, poznata po režiji australskih klasičnih filmova "Malcolm", "The Big Steal" i "Amy". Režirala je filmove za velike holivudske studije, a njezin joj je filmski rad pribavio 68 međunarodnih nagrada, uključujući neke na festivalima u Cannesu, Milanu, Busanu i Veneciji. Radi za vodeće američke TV kompanije Universal Studios, Disney, Warner Bros, ABC, CBS, kao i BBC u Londonu. Njezin prvi igrani film u SAD-u bila je "Čista sreća" s Danny Gloverom i Martinom Shortom. Godine 2011. "Matching Jack" osvojio je nagradu za najbolju režiju, najbolji film i najbolji scenarij na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu. Film je nominiran za nagradu AACTA i osvojio je nagradu žirija za najbolji film na Cannes Cinephile 2011. "Malcolm" je osvojio 8 AFI nagrada, uključujući onu za najboljeg redatelja te 23 međunarodne nagrade. „Amy“ je osvojila 28 međunarodnih nagrada. Neki od njezinih novijih fimova su "Fatal Honeymoon" u kojem glumi Harvey Keitel i "Lea To The Rescue" u kojem glumi Storm Reid.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram