Od toga dana

Utorak, 14.09.2021. u 22:40
Art kino Croatia
Redatelj: Slavica Šnur
Producent: Ana Filipović, Stipe Majić Pipe, Media Move
Zemlja proizvodnje: Hrvatska, 2020.
Trajanje: 60'

KRATAK SADRŽAJ

Gubitak djeteta je najbolniji gubitak. Dijete roditelju daje gotovo nadljudsku snagu. Kad dijete umre, ta snaga zauvijek nestaje. Od toga dana nadalje, roditelji te djece više nisu isti. Svrha ovog filma je pokazati tko su bila ta djeca i koji su bili njihovi snovi. Žalosno je što se samo roditelji sjećaju lica te djece. Je li moguće oprostiti? Ako ne, je li moguće ostatak života proživjeti u miru? Pokažimo svima da djeca koja su umrla zbog gluposti nas "odraslih" neće biti zaboravljena i pokušajmo upozoriti buduće generacije na rat kao ubojicu.

Biografija redatelja

SLAVICA ŠNUR je redateljica, scenaristica i majstorica filmske šminke. Godine 2018. snimila je dokumentarac pod nazivom “Uvik isto”, koji je prikazan na nizu svjetskih festivala, a na jednom od njih je nagrađen kao najbolji sportski dokumentarni film. Dobitnica je nekoliko “Zlatnih arena” i drugih priznanja vezanih za rad na filmu.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram