Crno&bijelo

Petak, 17.09.2021. u 18:00
Art kino Croatia
Redatelj: Eluned Zoe Aiano, Anna Benner
Producent: Linda Dědková
Zemlja proizvodnje: Češka, 2019.
Trajanje: 19'

KRATAK SADRŽAJ

Mali češki gradić Třeboň našao se u središtu neočekivane međunarodne pozornosti kada je svjetski tisak, nekih 70 godina nakon događaja, otkrio nejasnu urbanu legendu iz Drugog svjetskog rata. Ova priča uključuje medicinske sestre, naciste, zavođenje i sifilis, ali nitko se ne može složiti oko toga što se stvarno dogodilo.

Biografija redatelja

ELUNED ZOE AIANO britanski je filmašica, video montažerka i prevoditeljica čiji je rad uglavnom usmjeren na Srednju i Istočnu Europu. Godine 2017. bila je jedna od umjetnica koju je Londonski festival kratkog filma odabrao za svoj program „With Teeth“, koji je podržao i predstavio kratki film „I Have a Song to Sing You“. Njezin prvi igrani film „Flotacija“, trenutno u produkciji, pobijedio je na pitchingu Balkan Documentary Center Discoveries na Dokufestu u Kosovu 2018. Ona također piše o filmu i redovito doprinosi Istočnoeuropskom filmskom biltenu. ANNA BENNER umjetnica je koja se bavi animacijom, crtanjem i instalacijama. Njezin se rad bavi psihologijom i osjećajima, često koristeći ručno crtanu rotoskopsku animaciju. Njeni animirani kratki filmovi prikazani su širom svijeta i osvajali su nagrade na međunarodnim filmskim festivalima poput Annecyja, Encountersa i Stuttgart Trickfilmfestivala.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram