Bosanski Brodvej

Petak, 16.09.2022. u 21:45
Art kino Croatia
Redatelj: Jasmina Beširević
Producent: Tibor Keser, Vanja Jambrović
Zemlja proizvodnje: Hrvatska, 2021.
Trajanje: 30'

KRATAK SADRŽAJ

Šesnaest mladih glumaca odabrano je sudjelovati u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Mnogi od njih sanjaju o karijeri izvan ovih prostora i svi kreću u probe s velikim entuzijazmom i očekivanjima. Međutim, kako se bliži premijera, njihovo raspoloženje se mijenja jer postaju svjesni da ih čeka povratak  u „običan“ život.

Biografija redatelja

Jasmina Beširević je rođena u Zagrebu u 70-im, ali je prvi dio života provela putujući raznim zemljama, najviše u SAD-u i Njemačkoj (Berlin). Jasmina je diplomirani ekolog (University of Pittsburgh) te je završila MA iz Multidisciplinary Studies na State University of New York. Trenutno studira dokumentarnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Prije bavljenja filmom, Jasmina je bila asistetnica mađioničaru, proučavala prašumu u Peruu te podučavala djecu u American International School of Zagreb. Završila je Restartovu Školu dokumentarnog filma, kao i radionicu u Blanku i Palunku u Zagrebu.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditeljica programa i direktorica TIHA MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ROBERT KRANČIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram