Amerikanac Kazan

Četvrtak, 16.09.2021. u 18:00
Art kino Croatia
Redatelj: Claire Duguet
Producent: Folamour Productions, Marie Genin
Zemlja proizvodnje: Francuska, 2018.
Trajanje: 52'
Hrvatska premijera

KRATAK SADRŽAJ

Elia Kazan predstavljao je američki san. Imigrant bez ičega koji je nakon Drugog svjetskog rata postao princ Hollywooda i Broadwaya. Glumac, kazališni redatelj, filmaš, pisac, osnivač je Actor's Studija, suradnik Arthura Millera i Tennessee Williamsa te redatelj koji je otkrio Marlona Branda i Jamesa Deana. Dugujemo mu remek-djela poput «Tramvaja zvanog čežnja», «Amerika, Amerika» i «Istočno od raja». Odluka da svjedoči protiv svojih kolegica i kolega optuženih za komunizam 1952. godine nanijela mu je ogromnu sramotu.

Biografija redatelja

CLAIRE DUGUET je magistrirala teorijsku fiziku i povijest umjetnosti. Pridružila se školi Louis Lumière u odjelu snimanja (1999-2002). Godine 2001. upoznala je Agnès Vardu za koju je redovito snimala do "Lica, sela" (2017.). Od 2003. godine snima portrete žena širom svijeta s Titouanom Lamazouom. Autorica je i redateljica dokumentarnih filmova od 2006. godine.
ISTRA FILM predstavlja HISTORY FILM FESTIVAL
Voditelj programa i direktor BERNARDIN MODRIĆ
Producenti TIHA MODRIĆ & DEJAN BOJC
Video produkcija ROBERT KALČIĆ & IGOR MODRIĆ
Designer ZLATKO GRGIĆ
Photografije RINO GROPUZZO
Grafičko i web oblikovanje GRAFIK, Rijeka
© HISTORY FILM FESTIVAL. Sva prava pridržana | Pravila privatnosti
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram